Har det blivit dags att byta ytterdörr? I så fall finns många anledningar till varför du ska välja en så kallad säkerhetsdörr istället för en vanlig. Den fyller nämligen flera olika säkerhetsfunktioner – bland annat genom att även den mest erfarna inbrottstjuven väljer att ge upp innan han ens har börjat. Nedan kan du läsa om fler fördelar med den här typen av dörrar.

Inbrottstjuven går förbi

Inbrott i hus och hem blir allt mer vanligt och vem som helst kan drabbas. En vanlig dörr med ett vanligt lås är ingen större konst för en inbrottstjuv att dyrka upp. Med en säkerhetsdörr förändras dock detta och enligt flera före detta tjuvar själva så är det mycket svårare att ta sig in igenom en säkerhetsdörr.

Det kanske går men det tar tid och är det något en inbrottstjuv inte har så är det gott om tid. Ska man göra ett inbrott vill man att det ska gå snabbt för att minimera risken med att bli upptäckt. Ser tjuven att det är en säkerhetsdörr är chansen faktiskt stor att han eller hon går sin väg utan att ens försöka ta sig in.

Det är säkert med en bra säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr är inte bara säker för att den är svår för en inbrottstjuv att ta sig in, den är också brandsäker. Både rök och eld stängs ute mycket mer effektivt än vad en vanlig dörr klarar av vilket såklart är en stor fördel för den som bor i lägenhet. Även ljud stängs ute på ett effektivt sätt, så att bli störd av grannarnas spring upp och ned i trappuppgången kommer att vara ett minne blott.

Säkerhetsdörrar finns i många olika utföranden

Kanske tänker du att om du väljer en säkerhetsdörr behöver du gör avkall på utseendet. Så behöver det inte alls vara, utan dessa säkerhetsdörrar finns i flera olika utföranden och modeller. Det finns en som passar på sekelskiftesvillan lika väl som i en modernare trappuppgång och man kan välja både färg och form själv.

Tidigare säkerhetsdörrar må ha sett tråkiga ut men i dagens sortiment står design i fokus precis som med vilken dörr som helst. Här får du alltså inte bara en säker dörr utan också en snygg sådan, som skyddar mot både obehöriga personer men också mot brand och ljud.