Om bygganvisningar.se

Bygganvisningar.se är en hemsida som handlar om god planering inför framförallt nybyggnationer. I den här texten kan du läsa mer om webbplatsen och vad du kan hitta där.

Attackera problem inom byggnationer enligt Bygganvisningar.se

På startsidan finns en punktlista för hur man kan ”attackera” ett byggprojekt:

  • Kostnadsberäkningar. Den första punkten Bygganvisningar.se tar upp är budgeten. Först ges rådet att sammanställa alla kostnader som kan tillkomma under projektet. Det kan till exempel handla om byggmaterial och hjälp från elektriker och VVS-montörer.
  • Tillstånd. På webbplatsen ponerar Webbanvisningar.se att en utbyggnad följer ett uterums mått och att inget bygglov därför krävs. Dock understryks att ett godkännande behövs. När man inte är säker på vad som gäller, råds det att alltid ta kontakt med kommunen för att ta reda på vad som bör göras.
  • Hjälp med bygget. På webbplatsen ges tipset att det är bra att börja ta in offerter så tidigt som det går i processen – om man nu ska göra det. En god idé är att kontakta så många entreprenörer som möjligt, för att kunna jämföra fler offerter och således välja det mest prisvärda erbjudandet. Det påpekas också att man bör titta på referenser. Utan referenser, kan det vara läge att ta kontakt med en annan firma istället.
  • Ett annat tips på webbplatsen är att anlita en arkitekt för att skissa upp byggritningarna. Det nämns också att man kan ta hjälp av en snickare för att skissa upp hur bygget kan se ut. Det viktiga är att ha en mall som kan användas under projektets gång.

Byggtips

På bygganvisningar.se finns också flertalet byggtips. Till exempel kan man läsa mer om att bygga containerhus och garderober.

  • Containerhus kan till exempel användas för pop-up-butiker. Containerhus har flera användningsområden, men passar kanske bäst den som tillfälligt vill sätta upp en lokal någonstans. Principen är att ta en tom container samt sätter in isolering och inredning för att få en snabb, flexibel och enkel lokal.
  • Här finns även tips på hur man bygger en garderob, och det konstateras att det är investering att göra det – i alla fall när det är platsbyggt. Här – precis som i de andra tipsen på hemsidan – ger Bygganvisningar.se tipset att vara ute i god tid och planera innan man börjar med bygget.