Om flyttlasset ska gå från Stockholm till Göteborg – är det då bättre att anlita en flyttfirma från den ena eller andra staden? Det beror på…

Samma sträcka oavsett hjälp

  • Från Stockholm
    Ska du flytta från Stockholm kommer firman hem till dig, packar allt och köra lasset till Göteborg. Sen åker de tillbaka. Det blir därmed en körning åt bägge hållen.
  • Från Göteborg
    Ett alternativ är att kontakta en flyttfirma i Göteborg. De kan köra med tom bil till Stockholm och sedan full bil tillbaka till Göteborg.

Det blir därmed samma sträcka som bilen behöver köras vilket möjliggör att anlita en flyttfirma från någon av dessa städer. Men det finns en skillnad…

Svårare med offert vid flyttfirma från Göteborg

En del flyttfirmor ger alltid fast pris utifrån lägenhetens storlek. De åker inte ut till kunden för att göra någon kostnadsuträkning utan ger samma pris till alla som bor i en lägenhet på en storlek av ett visst intervall. I detta fall spelar det ingen roll var de har sitt säte. Andra flyttfirmor vill alltid komma till lägenheten/huset för att göra sig en överblick över hur mycket det är innan de kan ge en offert. Att åka ända från Göteborg för att ge denna offert är knappast lönsamt – förutsatt att det inte är en väldigt stor flytt.

Stockholm – Vid extra tunga lyft eller svåra uppdrag

När en flytthjälp bokas ingår det att personalen lyfter lådor och möbler. Däremot finns alltid en gräns för hur tunga saker som kan förflyttas utan att tillkommer extrakostnad eller att speciella företag måste anlitas för dessa tunga lyft. Ska en flygel eller ett stort kassaskåp följa med i flytten behöver detta alltid anges vid offertförfrågan. En del kunder väljer att genomföra hela flytten själv men tar in hjälp enbart för dessa extra tunga lyft. I detta fall bör en flyttfirma väljas från den egna staden.

Vid fast pris kan ”alla” anlitas

Kan du få ett fast pris i offerten – utan att flyttfirman behöver komma hem till dig – kan alltså företag från både Stockholm och Göteborg anlitas. Därmed blir det ett ännu större utbud att välja på. En fördel är att välja en flyttfirma som kan ta hand alla de tjänster som önskas under flyttdagen. Detta med allt från flytt och städning till magasinering och hopmontering. Detta oavsett vilken stad de kommer från.