Trött på att det alltid ligger saker huller och buller hemma? Kanske är middagsbordet ständigt täckt av tidningar, ljusstakar och annat krafs? Varför inte investera i snygga hyllor? Hyllor finns i alla möjliga designer och hjälper dig få ordning och reda hemma. Dessutom är hyllor oftast mycket platsbesparande då många av hemmets väggar inte utnyttjas på något smart sätt. En hylla behöver dessutom inte se rörig och tråkig ut utan kan definitivt bli en vacker inredningsdetalj. Sätt upp stora hyllsystem och täck för vissa delar med skåp eller lådor. IKEA erbjuder flera typer av hyllsystem som skulle kunna passa bra. Du kan även skapa en mer ordnad stil genom att förvara vissa av sakerna i snygga förvaringsboxar.

Extra finesser

En stor vägghylla kan bli otroligt dekorativ, särskilt om du installerar belysning i varje hyllplan. Du kan dels sätta upp riktade taklampor ovanför hyllan, men även belysningsslingor som integreras. Om du vanligtvis brukade lägga böcker, kontroller, plånbok och vaser på köksbänken eller rentav ställa saker på golvet, kommer du snart se enorm skillnad genom att hänga upp en hylla. Du behöver naturligtvis inte sätta upp en stor hyllvägg. Det kan räcka med en nättare och mindre hylla i hallen för att kunna förvara dina nycklar, din plånbok och liknande där. Skaffa gärna snygg förvaring också, idag finns det fina glasburkar med lock och liknande.

Om du har skafferi hemma och behöver mer plats kan det även vara praktisk att sätta upp vinhyllor. De är naturligtvis bra för att få in mer viner, men du kan även förvara glasburkar med råvaror i på ett praktiskt och platsbesparande sätt. Vill du inte borra i väggen? Ingen fara. Du kan hitta stora och små hyllor som står på golvet eller som hängs upp i taket.

Spara utrymme på kontoret

Har du ett eget hemmakontor? Eller kanske en hörna där du gillar att pyssla? Det finns riktigt smarta hyllor för hörn. Med dessa kan du utnyttja tråkiga hörn som bara samlar damm. Ställ hörnhyllan i närhet till skrivbordet så kan du förvara saker som pennor och andra kontorsprylar som du enkelt kan nå därifrån. Tips för hur man inreder med hyllor finns här.