Ett golv behöver slipas var 10:e-15:e år eftersom lacken med tiden slits ut. Detta kan göra att hela intrycket av rummet (och även hemmet i stort) dras ner då det kan ge det ett mer sunkigt intryck. Om du till exempel ska sälja huset kan ett vårdat golv vara det som gör att försäljningen till slut går i lås. Därför finns det goda skäl att beställa golvslipning i Helsingborg.

Att golvet blir slitet är inget konstigt eftersom ett golv är tänkt att gå på, ha möbler på och det kan också bli exempelvis fläckar som tränger ner under lacken. Däremot är det relativt enkelt att ge golvet en ansiktslyftning och få det i nyskick igen.

Golvslipning av olika golvtyper

Det finns en uppsjö av olika golv. Det är därför viktigt att veta vilket sorts golv du har för att få bästa resultat samt veta hur länge det faktiskt håller sig i ett snyggt skick. Behöver du hjälp med detta och även att få själva golvet slipat kan du kontakta en firma som sysslar med just golvslipning i Helsingborg. Om du har ett:

  • massivt golv som till exempel hela plankor kan du slipa det flertalet gånger
  • lamellparkettgolv kan du endast kan slipa det några gånger
  • laminatgolv, plastmatta eller golv med ett tunnare skikt av fanér kan du inte slipa golvet alls.

Du kanske även har ett gran- eller furugolv som undergolv som “hittas” vid till exempel en renovering. Även detta golv kan genomgå en golvslipning och även ytbehandlas.

Anlita specialister på golvslipning i Helsingborg

Som vi redan varit inne på är det inte helt enkelt att genomföra en golvslipning själv. Förutom att du behöver veta omfattningen av slitaget och vilken typ av träslag och mönster du har på golvet, måste du också hyra rätt maskin samt lägga ner värdefull tid på själva arbetet.

Genom att anlita specialister på golvslipning i Helsingborg kan du istället lägga tiden på annat samt slippa bekymra dig om att slipningen ska bli så bra som möjligt. De kan också hjälpa dig med att göra mindre renoveringar eller åtgärda skador på golvet. En bra firma erbjuder också flertalet olika ytbehandlingar som får ditt golv att skina.