Många svenskar väljer varje år att byta elleverantör från en leverantör till en annan. Tidigare höll vi i större utsträckning fast vid en sådan men rörligheten på den svenska elmarknaden har blivit större under de senaste åren. Det finns också goda skäl för dig att se över ditt val av elleverantör och eventuellt göra ett byte. Här går vi igenom varför du bör överväga att byta elleverantör till Stockholms Elbolag.

Till att börja med vill vi poängtera vikten av att göra en översyn av ditt befintliga elavtal och de alternativ som erbjuds. Skillnaden mellan den genomsnittliga kostnaden och de billigaste alternativen på marknaden är nämligen förhållandevis stor. Så genom att byta till en billigare elleverantör kan du ofta spara hundratals, kanske till och med tusentals kronor per år.

Anledningar att byta leverantör till Stockholms Elbolag

Det finns många anledningar till att det kan vara intressant att byta elleverantör. Dessa inkluderar bland annat att du vill kunna:

  • Spara pengar på elräkningen. Det tar inte mer än några minuter att jämföra elpriser och kostnaderna för olika elavtal. Däremot kan du spara en hel del pengar på att byta till ett billigare elbolag.
  • Få tillgång till bättre kundservice. Stockholms Elbolag har en kundtjänst som finns tillgänglig via telefon och e-post. Deras trevliga kundservice kan vara en anledning till att du vill överväga att byta elleverantör. För om det är något som de äldre och mer etablerade elbolagen inte har gjort sig kända för så är det en god service.
  • Göra en insats för miljön. Genom att byta till ett grönare elavtal kan du inte bara spara pengar utan även skona miljön. Hos Stockholms Elbolag kan du välja mellan två alternativ vad gäller elens ursprung. Till exempel kan du välja att teckna dig för 100 % förnybar el med noll koldioxidutsläpp. Detta är ju perfekt för dig som är medveten om miljön!

Det är dessutom väldigt enkelt att byta elleverantör till Stockholms Elbolag. Till råga på allt är det gratis att byta och går fort att göra detta. Det är med andra ord svårt att försvara ett beslut att inte göra en översyn av ditt elavtal redan idag!